"Ik dacht niet aan OKI totdat ik hoorde van overlays. (...) Innovatie komt blijkbaar niet altijd van de bekende merken."
Lees wat klanten van OverlayDesign zeggen. Klik hier
Home Services OKI Printers Gratis huisstijl Prijzen Ondersteuning Contact

Ondersteuning:

Instellen van een IP adres

Het instellen van een IP adres. Eenvoudig via Network Card Setup Tool. Deze kun je downloaden via OKI.nl.Installeren van de printerdrivers middels de installatie CD

De standaard installatie van een OKI MC361 via de installatie CD nadat de printer is ingesteld op een vast IP adres.Huisstijlbestand

Het huisstijlbestand dat je hebt ontvangen via de mail kun je via storage device manager in de printer plaatsen. Bekijk het filmpje hoe je dit kunt doen. Er wordt tevens uitgelegd hoe je de printerdriver moet configureren voor het gebruik van Overlays (afdrukken van briefpapier en vervolgpapier).

Opmerking: Zet na het upload van je huisstijlbestand de printer uit en aan, pas dan wordt wordt je visitekaartje en envelop zichtbaar in het menu.

Omzetten van grafische bestanden naar JPG met Gimp

Huisstijlgenerator maakt gebruik van het jpg formaat. Niet alle grafische bestanden worden in dit formaat aangeleverd. Met behulp van Gimp (gratis te downloaden via www.gimp.org) kun je eenvoudig het formaat aanpassen.

Webpagina in de OKI

De OKI is voorzien van een webserver. Hiermee kun je eenvoudig informatie opvragen zoals bijvoorbeeld de status van de supplies. Tik in je browser het IP adres van de printer in.

OKI Template Manager 4, aanmaken van visitekaartjes

Met behulp van OKI Template Manager 4 kun je eenvoudig visitekaartjes aanmaken. Na installatie wijst het programma zichzelf. Hier een kort instructie om je opweg te helpen inclusief de juiste instellingen in de printerdriver.

Verwijderen bestanden uit Flashgeheugen OKI

De OKI MC361 en C330 heeft een beperkte hoeveelheid geheugen. Om het huisstijlbestand in het Flashgeheugen te plaatsen kan het nodig zijn bestaande bestanden in het Flashgeheugen te verwijderen. Het verwijderen van bestanden is wachtwoord beveiligd. Bekijk de instructie hoe je bestanden kunt verwijderen middels Met behulp van OKI Storage Device Manager.

OKI Colour Swatch Utility

Het is altijd lastig om de juiste kleur op papier te krijgen met een printer. De kleur op het scherm is anders dan de kleur afgedrukt op uw printer. Dit komt omdat uw scherm op basis van RGB werkt en uw printer op basis van CMYK. Twee verschillende kleursystemen.

Heeft u een OKI printer dan kunt u een kleurwaaier afdrukken. Onder de afgedrukte kleuren staan de RGB waarden van de kleur op papier. Door deze RGB waarden in te vullen in bijvoorbeeld in de huisstijlgenerator (of uw tekstverwerker) heeft u de juist kleur op papier.

Download OKI Colour Swatch Utility via OKIHome | Services | OKI Printers | Contact

Alle genoemde merken en handelsnamen zijn eigendom van hun gerespecteerde eigenaren. De prijzen op de website zijn vrijblijvend en ter indicatie.